Jdi na obsah Jdi na menu
 


řeč těla

POVAHA

Myšky jsou podnikavá,aktivní a hlavně velmi zvědavá zvířátka.No...ve dne spíše spí a odpočívají a tak pochopitelně v noci více "dovádějí".Mě to ale upřímně nevadí.

SETKÁNÍ DVOU MYŠÍ
Jestliže se setkají dvě myši a to ať už v ubikaci nebo ve volné přírodě,vždy se navzájem očichají.Zjišťují tím jestli patří do stejné smečky.

PŘENÁŠENÍ

Jestliže myší matka porodí myši,druhý den po porodu je tlamičkou vezme jednoho po druhém za krk a přenese je na "bezpečnější" místo.A nebojte se,mláďata to vůbec nebolí.

mys-is-cistotna.jpeg                             
MYŠ SE ČISTÍ

Stejně tak jako téměř všechna zvířata,jsou i myši velmi čistotné.Berou totiž tělesnou higienu strašně vážně.Čistí se i několikrát denně.

BOJ O HIREARCHII
Když se myš pere,tak skáče vysoko do výšky a hlasitě piští.Většinou se perou o "moc"čemuž se říká hirearchie.Kdysi se totiž nejvyšší kněz nazýval hierarchéz.
 

OBRANÉ POSTAVENÍ                                          Pokud se myš nahrbí,naježí srst a oči přizavře do stylu číňan,je připravena k boji.

OBRANA O MLADÉ
Už se vám stalo že vaše myš porodila a zanedlouho jste tam strčili prst a ona vás kousla či zahrozila?To nic,neboť je to tak dobře.Proč?Ptáte se možná.Protože se o svá miminka bojí a nedovolí aby jim nikdo
ublížil.


 

©Tyto stránky nesmí být bez povolení šířeny
tento příspěvek byl opsán z mouseworld